Arkista aherrusta

Työ- ja kouluviikko on taas ohi ja olemme saapuneet Cleavelandiin ja matka jatkuu tänään. Ennen ” vapun” viettoa pieni katsaus menneeseen viikkoon.

Amerikkalaisessa koulussa on tiukat rokotusmääräykset. Vaikka olimme niistä tietoisia ja ennakkoon valmistautuneita, silti jouduimme ottamaan molemmille Tdap rokotukset ( kolmoisrokotteen vahvistus) ja T -spot ( tuberkuloositesti) testit. Toimintaohjeet saimme kyllä koululta, mutta tovi siinä vierähti kun testin ottaja löydettiin. Terveyskeskuksessa sai täyttää jos jonkinmoista lippua ja lappua ja Petjakin meinasi joutua todistamaan ettei ole raskaana- olivat paperit sujuvasti täteillä sekaisin. Loppu hyvin, oikeat rokotteet saatiin laitettua ja sairaalan laboratoriossa ( terveyskeskuksessa ei ole laboratoriota) oli nopea palvelu. Myös ihana sairaalavapaaehtoinen (eläkkeellä oleva täti) ohjasi meitä sairaalan sisäänkäynniltä suoraan laboratorion tiskille. Ja kaikki tämä oli ilmaista! Luulin, ettei tässä maassa saa mitään sairaalapalvelua ilmaiseksi, mutta lasten terveydenhoito terveyskeskuksissa on ainakin osittain maksutonta, jopa meillekin!

Tämä viikko oli meille myös koeviikko. Lotalla oli ensimmäiset kokeet science ja social studies. Petjalla spelling test ja minulla CITI program eli materiaalikoe tutkimusetikaasta. Koe on suoritettava yli 80% pisteillä, jotta voi hakea tutkimuslupaa. Kaikki läpäisimme kokeet hyvin ja sen kunniaksi käytiin keskiviikkona illallisella kampusravintolassa ja torstaina shoppailemassa:) 

Petjan koulun ensimmäinen vanhempainilta oli myös ohjelmassa keskiviikkona. Puolen tunnin napakka tietoisku luokan toimintatavoista ja koulun aloituksesta oli tarpeellinen. Äitin ja iskän oli myös mukava kuulla, että Petja on loistavasti hoitanut kouluhommansa ja pärjännyt mukana hienosti! 

Ismo vaihtoi opiskeluryhmää enkun opinnoissa, toinen ryhmä tarjosi sopivampia harjoitteita kielen opiskeluun ja ensimmäiset läksyt on tehty ja palautetta tulee ensi viikolla! Opettaja oli suositellut tv:n katselua- Ismo suunnitteli uhraavansa (!) yhden päivän  tähän tehtävään! 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s