Flora and Fauna – lyhyt oppimäärä

Athensin ja koko Ohion luonto on vehreää ja kasvillisuutta on runsaasti. Metsämaisemia ja silmänkantamattomiin ulottuvia peltoja voi nähdä tuon tuostakin. Appalakkien maanmuodot ja metsätyypit näkyvät myös kauniina puustoketjuina  koko Athensin kaupungin ympärillä. Tälle alueelle on tyypillistä sekametsätyyppi, jota ei todellakaan voi olla huomaamatta. Erilaisia kasvilajeja on todella paljon. Myös eläimiä on paljon, vaikka varsinaisesti emme ole edes kaupunkialueen ulkopuolella liikkuneet.

Seuraavaksi lyhyt katsaus eläimiin ja kasveihin, joihin erityisesti olemme törmänneet. Ja kamerakin on sattunut matkaan.

  1. Canadian Geeset eli hanhet asustavat Hocking joen varrella pienissä parvissa. Hanhia on kymmeniä lähes satoja. Pyörätie kulkee joen vartta ja hanhet ovat siis ilonamme aina kun pyöräilemme joen vartta.Suurin riesa lienee jätökset, joita ne toden teolla työntävät pyörätielle lenkkeilijöiden ja pyöräilijöiden riesaksi.

Amerikan kuvia_syyskuu 013

2. Raccoon eli pesukarhu vilahtelee jos tuon tuostakin nurmialueille. Raccooneja näkee teiden ja pyörteiden varsilla ruokailemassa erityisesti iltaisin ja aamulla varhain. Raccoon asustelee pensaiden alla ja sillan koloissa. Erittäin arka eläin, eikä päästä ihmistä lähelle, vaikka ihmisten keskellä asustaa.

Amerikan kuvia_syyskuu 0143. Squirrels eli oravat etsivät ruokaa  joka paikassa. Oravia on paljon. Ne liikkuvat yksin tai 3-4 oravan ryhmissä etsien ruokaa. Hyvän saaliin saatuaan ne pinkovat pakoon läheisiin puihin. Niin vikkeliä ovat, että kelvollisia kuvia ei ole vielä saatu.

4. Ehkä kaunein näky ovat kauriit, deers. Kauriit asustavat erityisesti täällä Ridges alueen metsissä, mutta Ismo sai otettua kuvan kaupungin toiselta laidalta. Viime viikolla saimme ihastella niiden ruokailua olohuoneen ikkunasta kun ne tulivat iltaisin hakemaan tammenterhoja ovemme edestä. Valkohäntäpeura on kaunis, mutta kaunein on valkotäpläinen pikkupeura kuin suoraan Walt Disneyn Bambi-kirjasta.

WP_20150923_0145. American Black Wulture on kuin iso kanalintu, jolla on varislinnun tavat. Olemme törmänneet lintuun läheisellä opiskelija-asuntoalueella taistelemassa ruuasta. Kovaääninen ja röyhkeä lintu, joka elelee pienissä yhdyskunnissa.

IMG_03856. Pienimmistä lentävistä kamera kohdistuu usein perhosiin. Niitä on myös paljon ja ne ovat varsin kauniita. Lukkeja ja hämähäkkejä on ehkä vielä enemmän, mutta niiden kuvaaminen ei ole niin kiinnostavaa.

Amerikan kuvia_syyskuu 007Amerikan kuvia_syyskuu 031Sitten joitakin otoksia kasveista. Suurimmaksi osaksi kasvillisuus on samanlaista kuin Suomessa, mutta vaahteroiden, pihlajien,tammien, saarnien ja lehtikuusien lisäksi on runsaasti puita, joita ei Kydön metsissä kasva. Erityisen kiinnostavia ovat  puiden hedelmät – näin syksyn saapuessa. Kukkivia kasveja löytyy vielä, mutta paras loisto alkaa olla ohi. Tunnistaminen on hieman hataraa, joten ’oikeus määritysmuutoksiin pidätetään’.

1.Horsechestnuts ovat kuin karvapalloja, jotka maahan putoessaan räjähtävät ja terhot lentävät sisältä. Kuoret ovat kauriiden herkkua.

Amerikan kuvia_syyskuu 040

2. Tammen terhot alkavat olla parhaimmillaan. Oravilla siis lystiä 🙂

Amerikan kuvia_syyskuu 043

Amerikan kuvia_syyskuu 053 3. Walnut tree – voisiko olla? Lehdet ovat jo tippuneet, mutta joitakin hedelmiä edelleen puussa. Hedelmä on kuin vihreä omena, mutta tuoksuu limelle.

Kukkivista kasveista parhaillaan kukkii asterit ja muut tutut tien varsien kasvit kuten huopaohdake, koiranputki ja apila yms. yms. Pensaissa on marjat parhaimmillaan.

Maisemat ovat kauniit ja ruska alkaa pikkuhiljaa näkyä. Kaksi päivää satoi vettä ja lämpötila laski alle +15 Celsius asteen. Tänään onneksi lämpötila nousi yli 20 asteen, aurinko paistoi ja päästiin taas pyöräilemään sekä nauttimaan kauniista maisemista.

Amerikan kuvia_syyskuu 054

Sieniä ei ole juurikaan bongattu. Ne kuulunevat jatko-opintoihin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s