sarskansivut

Hocking hills – Appalakkien historiaa valloittamassa!

Mainokset

Reilu viikko on vierähtänyt mukavissa merkeissä. Syysloman ansiosta saimme vieraita Suomesta. Mukava erilainen jakso elämää täällä on nyt ohi ja lyhyt  katsaus menneen viikon kokemukseen tiivistetysti tässä.

Mieleenpainuvin kokemus lienee meille kaikille ollut picnic matka Hocking hills -luonnonpuistoon. Athensista luoteeseen avautuu laaja metsäalue, joka tunnetaan sen kauniista ja poikkeuksellisista luontokohteista. Puistossa on useita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihailla joko siirtolohkareista muodostuneita luolia tai vesiputouksia. Ja unohtamatta hyviä picnic alueita.

Hocking hills -luonnonpuiston historia ulottuu aina 7000 vuoden takse. Ihmisen jäljistä on merkkejä aina 1700 luvulta alkaen kun ensimmäiset siirtolaiset asettuivat alueelle. Luonnon muodot ovat kuitenkin muodostuneet siis tuhansien vuosien aikana veden ja eroosion vaikutuksesta.

Old man’s cave on laaja lahdelma, joka on jaettu viiteen osaan: Upper Falls, Upper Gorge, Middle Falls, Lower Falls and Lower Gorge. Merkittävin nähtävyys on luola, joka on toiminut Richard Rowen asuntona noin sata vuotta sitten.Tarina kertoo, että Richard on vaeltanut aluueelle tehdäkseen kauppaa ja löytänyt alueen asunnokseen. Hän on asustanut aluetta ja pitänyt luolaa kotinaan ja hänet on haudattu luolaan.

Old man’s cave nimi on tullut figuurista, joka on löydettävissä yhden kallioseinämän reunasta -miehen kasvojen profiili.

Ash cave oli myös vaikuttava luonnonmuodostelma, joka on aikoinaan toiminut kirkon miesten juhlapaikkana. Molempien luolien läheisyydessä oli pienet vesiputoukset, mutta nyt vähän veden aikana niitä ei saanut kameralla kunnolla vangittua.

Kävelyreitit kulkevat valtavien rotkojen ja harjujen päällä. Korkeuserot sekä kallioiden massiivinen olemus ovat mahtavia eikä niitä saanut myöskään kameralla ikuistettua. Kiviaines on pehmeää ja siihen kaivertaminen on helppoa. Seuraavat kävijät löytävät meidänkin nimikirjaimet jostain kivenkolosta.

Mainokset

Mainokset