NBAn kautta Amissikyliin

Tämän viikonlopun turnee oli viimeinen Ohion ”ympäriajo”. Matkaamme on jäljellä enää kuusi viikkoa ja tuona aikana suuntamme sitten osavaltion ulkopuolelle.

Perjantaina ajoimme Clevelandiin. Vain kerran pysähdyimme syömään ja outlet-myymälään. Bob Evans pisti parastaan: Ismon annos meinasi unohtua ja vahingosta hyvityksenä saimme mukaamme pienen laskun ja banaanikakun. Columbuksesta kohti Clevelandia on hyvä outlet-ostoskeskus, josta aina (pysähdytty siis kaksi kertaa) tarttuu jotain mukavaa kassiin.

Clevelandissa meitä odottikin NBA -ottelu, kauan odotettu Cavalliersien koripallopeli. Peli alkoi 19.30,mutta jo klo 18.00 jälkeen oli stadionilla melkoisesti huisketta. Lipputarkastuksesta selvittiin nopeasti ja ehdimme vielä ennen peliä fiilistellä valokuvia ottaen ja fanikaupassa piipahtaen. Tosin varsinaiset ostot tehtiin jo syyskuussa, joten isoja hankintoja ei tällä kertaa tarvinnut tehdä. Ehkä pukinsukkaan jotain!!

Kuten Bobcatsien jalkapallopelissä, myös täällä marching band viihdytti yleisöä ennen peliä. High schoolin oppilaat pistivät parastaan niin soittaen kuin laulaen.

Marraskuu 021

Marraskuu 020

Ennen peliä sai ottaa kuvia pelihahmojen kanssa, lapsille oli ohjelmaa ja ravintolat olivat auki niin syömiseen kuin juomiseen. Peli oli siis varsinainen viihdetapahtuma ja stadionilla yli 20 000 ihmistä!

Varsinainen koripallopeli oli myös viihdyttävää katsottavaa varsinkin kun kentällä juoksi  nimekkäitä ja ilmeisen taidokkaita pelaajia. Tauoille oli aina keksitty jotain ohjelmaa ja viihdykettä, joten neljä tuntia areenalla meni todella nopeasti. CAV voitti Pittsburghin tiukasti 108-102. Lopuksi lyhyt kävely hotellille klo 22.00.

Lauantaina aamulla matkamme jatkui Rock and Roll Hall of Fame & Museoon, joka onneksemme sattui sijaitsemaan downtownissa, aivan hotelimme lähellä. Pirteä aamukävely ja mukava parituntinen amerikkalaisten musiikkimaailman tähtien seurassa. Elviksen moottoripyörän lisäksi näytillä oli Michael Jacksonin kultainen hanska, Jimi Hendrixin vaatteita, Beatlesin esiintymisasuja sekä monien muiden yhtyeiden ja solistien omistamaa tavaraa, vaatetta ja jopa lapsuuden piirustuksia. Myös muuta musiikkiin liittyvää materiaalia ja välineistöä oli runsaasti esillä. Musiikin kuunteluhuoneet olivat myös upeita, sekä lasiseina, jossa oli kaikkien amerikkalaisten musiikkihistorian tähtien nimmarit. Loppuhuipennuksena valokuvanäyttely Herb Rittsin ottamista levykansikuvista ja muista henkilökuvista!

Michael Jackson ja ”We are the World” -esiintymisasu

Clevelandista matka jatkui kohti Ohion Amissikyliä. Amissit ovat uskonnollinen yhteisö, joka haluaa elää mahdollisimman luonnonmukaista elämää. He elävät omissa yhteisöissä ja vaalivat omia uskonnollisia (kristinuskonmukaisia) ja yhteisöllisiä perinteitä. Hyvin paljon samoja piirteitä kuin meidän vanhoillislestadiolaisissa. Amissit ovat tulleet Amerikkaan siirtolaisten mukana, saksalaisten ja hollantilaisten perintönä. Amissit puhuvat omaa kieltä, joka pitkälti muistuttaa hollantia tai Sveitsin saksaa. Meille oli suuri yllätys, että lauantaina noin klo 14 aikaan kylässä oli todella paljon ihmisiä. Monet lähialueen ihmiset olivat tulleet ruokailemaan amissiravintoloihin ja tekemään ostoksia. Valmistautuminen jouluun on alkanut. Kylissä on amissien käsityömyymälöitä, leipomoita sekä juustoloita, joissa myydään paikallisia tuotteita. Myös amissien tekemät huonekalut ovat koko osavaltiossa tunnettuja ja suosittuja. Vierailimme amissien perinnekeskuksessa, josta saimme hyvää tietoa yhteisöstä ja sen historiasta. Kirja, mansikkamarmeladi sekä makusiirappi tarttui mukaan.

Marraskuu 084

Amissien kulkuväline, hevonen ja kärrit. Näillä ajellaan kaduilla autojen seassa.

Marraskuu 085

Joulukauppa. Amissien käsitöitä ja muuta tilpehööriä pian alkavaa amerikkalaiseen jouluun!

Ihan kunnolliseen amissiravintolaan ei mahduttu, mutta saimme lounastaa mukavassa pienessä paikallisessa kahvilassa. Tarjoilijana oli nuori amissityttö. Jo se lyhyt visiitti todisti, että ruoka on hyvää ja jotain ihan muuta muin perinteisissä amerikkalaisissa pikaruokaravintoloissa. Näin on myös oppaissa kehuttu.

Tällä(kin) matkalla olisi viihtynyt pidempään. Saimme taas nähdä ja kokea monia kiinnostavia asioita, jotka kaikki kuuluvat tänne Ohioon! Viimeisen yön olimme Cambridgessa, jossa saimme nauttia vielä lämpimistä kylpyammeen poreista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s