New York osa II

Lauantai oli taas odotettu päivä. Aamulla suunnattiin Lotan kanssa ostoksille Marimekkoon, sillä joululahjaviemiset Kaliforniaan oli vielä hankkimatta. Vietiin terveiset Suomesta ja saatiin tarvittavat lahjat hankittua. Tosin suurimmassa osassa tuotteita luki Made in Taiwan.

Ismon ja Petjan suunnitelmissa oli mennä NHL peliin Madison Square Gardeniin ja me Lotan kanssa suuntasimme Time Squarelle musikaaliin. Aika eivätkä rahat olisi riittäneet kaikkeen, joten teimme ryhmiin jakautumisen. Pojat kehuivat peliä, mutta meidän musikaalikokemus on vertojaan vailla. Aivan huikea esitys, aivan upeat roolisuoritukset, lavasteet ja puvut. Ehdottomasti suosittelemme – the Lion King!

Jääkiekossa New York Rangers hävisi, mutta joukkueen suomalainen  maalivahti Antti Raanta valittiin parhaaksi pelaajaksi!

Lauantai-ilta olikin sitten sateinen, vaikkakin lämmin. Pienen hotellilevon jälkeen suuntasimme vielä New Yorkin iltaan ruokailemaan – Hamburgers in New York night -not bad!

Sunnuntaina pongasimme taas turistien suosimia kohteita ”tärkeysjärjestyksessä”. Aamulla heräsimme hyvin Empire State buildingissä. Tuulta ja tuiverrusta oli korkeudessa – hissi vei meidät 86. kerrokseen. Jätimme 102. kerroksen ensi kertaan! Hienot maisemat ja uskomaton määrä rakennuksia silmien edessä.

Marraskuu_ New York 120

Matka jatkui Madame Tussaudin vahakabinettiin, jossa saimmekin sitten tyhjennettyä kameran akun. Kuvia otettiin Tina Turnerin, Obaman kuin Einsteinin kanssa. Mukava kokemus ensikertalaisille, mutta Lontoon vahakabinetti on parempi (tai ainakin tuntui siltä vuonna 1996).

Ennen keskusasemaa ruokailimme Chipotlessa – mexican food – nam! Turistikierros jatkui keskusaseman kautta Yhdistyneiden kansakuntien lippukavalkaadia katsomaan, mutta pettymys oli suuri. Ei lipun lippua- vain yksi haalistunut YK:n lippu keskellä pihaa. Tienoo oli muutenkin erityisen hiljainen -vain sunnuntailenkkeilijöitä ja muutamia uteliaita turisteja.

Matkalla hotelliin sai ihailla 5th Avenuen kaupankäyntiä ja kulkea kirjastokatua pitkin kaupungin kirjastoon. Kirjastokadulla oli lukuisia lainauksia historiasta tutuilta kirjailijoilta kuten Lewis Carol, Marx ja Mark Twain. Itse kirjasto on myös häikäisevä kaikella suuruudellaan ja hiljaisuudellaan keskellä suurkaupunkia.

Paljon ehdittiin nähdä ja kävellä, mutta paljon jäi vielä ensi kertaan! Tänne on tultava vielä uudestaan!

Maailmalla vallitseva epävarmuus ja terrorismiuhka näkyi New Yorkissa lomaviikonlopun ajan. Kaduilla oli runsaasti käveleviä poliisipartioita, ja kaupunkia kiersivät helikopterit koko ajan. Myös rannikkovalvonta oli aktiivista ja ratsupoliisit vilahtelivat katukuvassa autoilevien kollegojensa kanssa. Olo tuntui erittäin turvalliselta, mutta varmuuden vuoksi jätimme mm. Macyn Thanksgiving paraatin väliin.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s