New York part I

Kiitospäivän loma  alkoi näkyä Athensissa jo heti keskiviikkoaamuna, kun koko kaupunki tyhjeni opiskelijoista. Monet lähtivät perheidensä luo jo tiistaina ja viimeiset keskiviikkoaamuna. Kouluissa ja tutkijoiden kopeissa ahkeroitiin vielä keskiviikko, joten meidän loma alkoi  keskiviikkoiltana bussimatkalla kohti Columbusta!

Torstaina saavuimme aamukoneella Newarkin lentokentälle New Jerseyhin ja siitä junalla suoraan hotellin viereen New Yorkin Penn Stationille! Erittäin hyvä yhteys, suosittelen. Kone laskeutui vaille yhdeksän aamulla ja jo klo 10 olimme käyneet hotellilla ja matkalla Manhattanin eteläkärkeen!

Ranskan lahja Amerikalle, Statue Liberty, on ilman muuta näkemisen arvoinen! Lautalle pääsi varsin lähelle ottamaan oman kuvan Vapaudenpatsaasta! Manhattanin eteläkärjen nähtävyyksiin kuuluivat myös Wall streetillä kävely ja World Trade Centerin muistopaikalla vierailu! Vaikuttava paikka, hienosti suunniteltu ja toteutettu muistomerkki!

Marraskuu_ New York 027Marraskuu_ New York 038

 

Perjantaina (Black Friday) saimme tuntea nahoissamme mitä on ihmispaljous! Eipä ole ihan äsken sellaisissa ruuhkissa olla oltu kuin perjantaina Time Squarella! Aamulla kuitenkin suuntasimme ensin Central parkkiin, joka oli todella miellyttävä vierailukohde tässä hulinassa. ”Yksin kotona”- elokuvan tuttuja paikkoja oli kiva kulkea omin jaloin. Ehkä vielä katsomme elokuvan kun pääsemme kotiin!

Central Parkissa paikalliset olivat lenkillä ja turistivat muuten ihailemassa televisioista tuttuja paikkoja. Osa ihmisistä käveli, osa ajoi pyörällä ja osa istui hevosen rattailla -kukin tyylillään. Puistossa pääsimme mukaan myös häihin!

Strawberry Fields ,memorium for Elton John

Strawberry Fields for  John Lennon

 

Puistosta suuntasimme Time Squarelle ohittaen hienon konserttitalon Carnegie Hallin. Kahvitauon jälkeen jaksoikin sitten keskittyä ostoksiin. Macyn joulukoristelu ja näyteikkunat kokosivat ihmisiä kaupan edustalle sadoittain! Ruuhka oli aivan käsittämätön! Ei siis tullut Macyllä ostosten tekemisestä mitään ja oli siirryttävä Disney kauppaan, toiseen ja kolmanteen vaatekauppaan! Shoppailijan paratiisi tämä kaupunki kyllä on.

Kiitospäivän yhteydessä avataan kaupoissa joulusesonki ja sekin innoitti monet ostoksille. Macyn joulukoristelu oli aivan huikea -tosin koristeisiin täällä satsataan kaikkialla.

Marraskuu_ New York 108

Macyn joulukoristelua ja ihmispaljoutta!

 

Hotellimme Hampton Inn sijaitsi Madison Square Gardenin lähellä. Erittäin hyvä sijainti hotellille, kävelymatka lähes kaikkialle.

Jatkuu osa II

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s